Jóga_Gyere jógázni!

Szentendrén a Dunaparton , a Waterfront Hotelben (a jachtkikötő mellett), az első emeleten vagyunk a konferenciateremben keddenként 10 órától vagy 18 órától. A foglalkozások bő másfél órásak.

Ha jössz, sokat teszel önmagadért, és nekünk is örömet okozol. Olyan emberek közé jössz, akik szeretettel fogadnak, jókedvűek, és élvezik a jógát.

Nem kell aggódnod azon, hogy mit vegyél fel, egyszerű szabadidőnadrágban, sima pólóban, zokniban vagyunk. A fekvő gyakorlatokhoz hozz magaddal egy törülközőt, vagy jógaszőnyeget. A jóga végén lazítás van, ehhez hozhatsz egy kisebb vékony takarót, hogy komfortosan érezd magad. Nem kell aggódnod azon, hogy mit tudsz megcsinálni vagy mit nem, mert a saját tested mindenkori állapotához igazíthatod a gyakorlatokat. Nem kell aggódnod azon, hogy hány éves vagy, és férfi vagy nő vagy-e.  Főleg az érettebb korosztály és főleg a nők képviseltetik magukat – ők talán tapasztaltabbak, már fontos nekik a testi-lelki összhang, és nem törődnek azzal, hogy ki mit szól a tökéletlenségükhöz -, de a testtudatosság minden korban és mindkét nemnél nagy erény. Ha fájdalmad vagy nehézséged van, nyugodtan kihagyhatsz egy-egy gyakorlatot, senki nem fog ezen fennakadni, mert mindenki magával van elfoglalva.

A gyakorlatok könnyűek. Ha régóta nem mozogtál semmit, akkor kezdetnek a jóga éppen ideális , azonnal be tudsz kapcsolódni. Ha sportos vagy, akkor a dinamikus mozgásformák mellett a jóga egy teljesen más jellegű kiegészítést fog jelenteni. A jógaórákon az izmok nyújtásával, az ízületek lazításával foglalkozunk elsősorban, és előkerül a légzés, a tartás, a járás, a gerinc, a jóga pozíciók, a lazítás egyaránt. Jóga után felfrissülsz egy hétre, kellemesen „egyben” érzed magad. A jóga mentalitás és mozgásforma beilleszthető a mindennapi életbe; érzékelni fogod, hogy másképpen ülsz, másképpen állsz, másképp tartod magad, mint korábban, és ez örömmel fog eltölteni téged. Így legyen!

Szeretettel: Markó Krisztina

Etka jóga oktató

tel: 20-9727373