Várjuk Mosoly jógázni! :-)

Etka-jóga oktató

Markó Krisztina +36 20 9727373 eletminoseg.krisztina@gmail.com

csütörtökön

10 és 18 órakor

2021. 09. 09-től Mosoly Jóga. 🙂

AZ ÖN SEJTJEINEK ÉS IDEGRENDSZERÉNEK SZÜKSÉGE VAN GONDOSKODÁSRA. GYŐZŐDJÖN MEG ERRŐL SZEMÉLYESEN! AZ ELSŐ MOSOLY JÓGA, AMELYEN RÉSZT VESZ, AJÁNDÉK. PARKOLÁS INGYEN.

default image

„Fantasztikusan érzem magam utána. Összerendezettebb vagyok. Jobb emberré váltam, sokat tanultam, könnyebben oldom meg a problémáimat. Kiegyensúlyozottabb vagyok. Kihat a mindennapjaimra.  Hozzátenném, hogy javult a testtartásom, és kitűnő a társaság ,új ismeretségeket és barátokat szereztem.”

/Rippelné Dirner Anikó/ 2018-10-07

Szentendre, Dunakorzó 5.
Waterfront Hotel
(a jacht kikötő mellett),
első emelet, konferenciaterem.
Saját törülköző (jógaszőnyeg) jól jöhet a fekvő gyakorlatokhoz.
A jógaórákat Markó Krisztina,
Etka-jóga oktató tartja.
A mosoly jógát minden korosztály végezheti.

A jógaórák másfél órásak.

NYÚJTÁS. Amikor hosszú ideig nem nyúlik meg egy izom, pl. csonttörés miatt felkötik az ember karját, majd gyógyulás után leveszik  a gipszet, akkor érzékelhetően megrövidülnek az izmok. Emiatt nem tudjuk azonnal kinyújtani a karunkat, csak némi gyakorlás után. Az izmainknak szüksége van nyújtásra, hogy szabadon tudjunk mozogni.

LÉGZÉS. Amikor ügyetlenkedünk, nem találjuk a dolgainkat, aggódunk, bosszankodunk, búslakodunk vagy betegeskedünk, akkor felületes a légzésünk. A tüdőnknek szüksége van mély, teljes légzésekre, hogy elegendő oxigén jusson az agyba és a szerveinkbe.

GERINC. Amikor huzamosan feszültek a gondolataink, akkor feszült, merev a gerincünk is, és fájhat a nyakunk, hátunk, derekunk. A gerincünknek szüksége van törődésre, hogy minél rugalmasabb, erősebb, egészségesebb legyen, tartása legyen, mert a gerinc a testünk tartóoszlopa, ami a lelki tartásunkat is közvetlenül befolyásolja. 

MOSOLY. Amikor azt érezzük, hogy nincs elég lelkierőnk, kitartásunk, fáradtak vagyunk és fásultak, akkor talán lemerült a “szeretet tankunk”. A lelkünknek szüksége van kedvességre, ajándékra, figyelmességre, vidámságra, közös tevékenységre, lazításra, azért hogy feltöltődjünk, és kialakuljon bennünk az a csodálatos összhang, belső nyugalom, ami minden nehézségen átsegít, és a hosszú élet egyik titka. 

A Mosoly Jóga lényege abban áll, hogy nyújtsuk az izmokat, tökéletesítsük a légzést, fokozzuk a gerinc rugalmasságát és  lelkileg feltöltődjünk. 

default image

„…mert utána olyan jó. Kell a mozgás, hiányzik, ha nincs. Jót tesz az ízületeimnek.”

/Törökné Szerdahelyi Erzsi/ 2018-10-06

További vélemények: KATTINTS IDE!

EGY TELJESEN MÁS MOZGÁSFORMA. Ha régóta nem mozogtál semmit, akkor kezdetnek a Mosoly jóga éppen ideális lesz. Ha sportos vagy, akkor a dinamikus mozgásformák mellett a jóga egy teljesen más jellegű foglalkozást jelent, ami az aktív sportolókat igencsak meg szokta lepni. A jógaórákon az izmok nyújtásával, az ízületek lazításával foglalkozunk elsősorban, és előkerül a légzés, a tartás, a járás, a gerinc, a jóga pozíciók, a lazítás egyaránt. Jóga után felfrissülsz egy hétre, kellemesen „egyben” érzed magad.

default image

„... a gyakorlatok nagy részét meg tudom csinálni 77 évesen,  és utána jó érzésem van egy hétig.”

/Kovács Tamás Rezsőné, Erzsi/ 2018-10-07

A JÓGAGYAKORLATOK NEHÉZSÉGE. Egy-egy gyakorlat nehézségét a tested mindenkori állapotához igazíthatod. Végezheted őket könnyedén, kihagyhatod, ha fájdalmad vagy nehézséged van, és csinálhatod teljes erőbedobással is. 

MIT HOZZ MAGADDAL. Egyszerű szabadidőnadrágban, pólóban, zokniban vagyunk (padlószőnyeg van). A fekvő gyakorlatokhoz hozz magaddal egy törülközőt, vagy jógaszőnyeget. A jóga végén lazítás van, ehhez hozhatsz egy kisebb vékony takarót, hogy komfortosan érezd magad.  Várunk Téged, függetlenül attól, hogy hány éves vagy, hány kiló vagy, és férfi vagy nő vagy-e.

default image

„..... ha nem járnék, akkor hiányozna az életemből.”

/Szentpáli Ildikó/ 2018-10-07

mosoly jóga bérlet

A MOSOLY JÓGA ELŐNYEI

 • energiához jutsz
 • oldódik benned a nyilvánvaló- és a rejtett a stressz
 • javul a munkabírásod
 • javul az ellenálló képességed
 • kizökkensz, másfél órára elfeleded a napi gondokat
 • a mindennapi feladataiddal könnyebben boldogulsz
 • szabadabb lesz a mozgásod, lazulnak az izmaid, ízületeid
 • mélyebben fogsz lélegezni, megtanulod a teljes jógalégzést
 • jobb tartásod, harmonikusabb mozgásod lesz
 • rugalmasabbnak, könnyedebbnek fogod érezni a testedet
 • enyhítesz a hátfájdalmaidon
 • javítod az anyagcserédet, pezsdíted a vérkeringésedet
 • az átlagosnál hosszabb, egészségesebb életre számíthatsz
 • bátrabb leszel, nagyobb önbizalmad lesz
 • összeszedettebb leszel, abbahagyod pl. a holmijaid keresgélését
 • higgadtabbá válsz, megfontoltabb döntéseket hozol
 • objektívebbé válsz, aki tiszteletre méltó mások szemében
 • bővebben…., kattints ide!
default image

„Azért jöttem, hogy tegyek az egészségemért, és azért maradtam, mert jólesik.”

/Horváth László Bálint/ 2018-10-07

További vélemények ITT

EGY ICIPICI MEDITÁCIÓ A Mosoly jógán éppen csak belekóstolunk a meditációba, hogy kedvet kapjunk az önálló meditáláshoz.  A meditációról talán meditációs hanganyagok, misztikus zenék, jógaülés, elvonulás, „befelé figyelés” jut eszünkbe, ami lehet, hogy furcsának tűnik, vagy távol áll tőlünk. Meditatív pillanatokat viszont mindannyian átélünk.  Amikor egy csodálatos műalkotás előtt földbe gyökerezik a lábunk és nem győzünk betelni a szépségével, amikor nem gondolkodunk, csak összeolvadunk a látvánnyal – ez egy meditatív pillanat. Bővebben a meditációról…. kattints ide!

MAGAMRÓL. Évtizedekig azt hittem, hogy boldog gyerekkorom volt, de görnyedt hátú, önbizalom-szegény kislány voltam. Hat éves koromban gyógytornára íratott be anyukám, és emlékszem, hogy szégyenszemre rettentően sírtam az utcán, amikor első alkalommal odavonszolt. Tovább a folytatáshoz….

Kő-hegyi virágok közt jógáztunk

Kő-hegyi kilátás

JÓGA ÉLETMÓD. A jóga mentalitás és mozgásforma beilleszthető a mindennapi életbe; érzékelni fogod majd, hogy másképpen gondolkodsz, másképp mozdulsz, másképpen ülsz, állsz, másképp tartod magad, mint korábban, és ez örömmel fog eltölteni téged.  🙂

Szeretettel: Markó Krisztina
Etka-jóga oktató
tel: +36-20-9727373,
E-mail: eletminoseg.krisztina@gmail.com

Ízelítő az álló gyakorlatokból:  (Tekerj az elejére!)

Nyaki gerinc jóga:

Teljes jógaóra (2020. április 2.):