Mosoly

Alapvetően mosolygós ember vagyok, innen a Mosoly Jóga neve.

A Mosoly több, mint egy egyszerű mosoly: összehozza az embereket. Ha valaki mosolyog, vélhetően jót akar. Szeretem, ha rám mosolyog valaki, melegséget, közvetlenséget, nyitottságot érzek, és ez jó. Közelebb tudom engedni azt az embert, aki mosolyog, én is kedvesebb, figyelmesebb és nyitottabb leszek. Ez több szeretetet jelent, aminek sok ember híján van manapság.

A mosoly megszépít. Egy igen csúfnak tűnő arc is kisimul, meglágyul, ha elmosolyodik a gazdája. A mosolynak tehát bőrregeneráló, fiatalító hatása van. 🙂 Igen mulatságos foglalatosság, amikor egy zord embert megpróbálunk kizökkenteni a komolyságból.

Ha mosoly van, nem lehet rossz érzés. Egyszerre csak egy érzelmünk van egy dologgal kapcsolatban. Ha mosolyfakasztó gondolatunk van, az kizárja a rossz érzéseket. Így a mosoly, a nevetés stresszoldó, gyógyító hatású. Nem véletlen a bohócdoktorok tevékenysége a kórházakban, amivel mosolyra derítik a beteg gyerekeket. A jókedv a gyógyító folyamatokat erősen támogatja, felgyorsítja, mert a testet elárasztják az életadó örömhormonok. Az öröm, a kellemes érzések hiánya megbetegít, és el is pusztít bennünket, ezért feltétlenül találjunk okot a mosolyra. Nézzünk humoros jeleneteket, vígjátékot, hallgassunk örömgerjesztő ritmust, vidám embereket, vidám zenét, operettet, szagoljunk finom illatokat, ízleljünk finom ízeket, kényeztessük a bőrünket, legeltessük a szemünket szép dolgokon, amelyek mosolyt csalnak az arcunkra.

Test és gondolatok szoros összefüggésben vannak. Ha jó gondolataim vannak, önkéntelenül elmosolyodom. Ha semmi okom mosolyra, és ennek ellenére szándékosan elmosolyodom, akkor ellazulnak az arcizmaim (a mosoly jóval kevesebb arcizmot feszít meg, mint a mogorva arckifejezés). A test lazítása visszahat a gondolatokra, kissé ellazulnak a gondolatok, azaz egy hajszálnyival kellemesebb dolgokat fogok forgatni a fejemben. Derűvel sokkal jobb a kisugárzásunk, sokkal jobbak az intuícióink, javul az érzékelésünk, jobban működünk, a véletlenek a kezünkre játszanak. Mindegy, hogy ez a derű ösztönös, vagy tudatos. Ha huzamosan fenn tudjuk tartani a derűs állapotot, akkor olyan körülmények, olyan személyek, olyan dolgok jönnek az életünkbe, amelyek további jókedvre adnak okot. („Pozitív spirálba” kerülünk.)

Ezért hát biztatok mindenkit a mosolyra. Mosooooooly! 🙂 🙂 🙂

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük