Egészség_vitaminok

„Táplálékaink legnagyobb részében nincs elegendő tápanyag. Az élelmiszerekben kimutathatóan rohamosan csökkenő vitamin és ásványi anyag tartalom miatt napjainkban rengeteg ember KIZÁRÓLAG táplálék kiegészítők útján juthat hozzá a szervezete számára nélkülözhetetlen vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz. (Modern mezőgazdasági módszerek – http://www.natural-health-information-centre.com/modern-farming.html)

Eközben a népesség nagyobbik része egyre jelentősebb mértékben szenved olyan betegségekben, amelyek a krónikus alultápláltság következményei. Ehhez olyan élelmiszerek fogyasztása vezet, amelyek végképp nélkülöznek mindenféle valódi tápanyagot.”

 

Életlánc

„A szervezetünk sejtjei akkor működnek jól, ha az ’életlánc’ teljes (lásd a felső ábrát). Ha a szervezetünk működését egy olyan gépezetként képzeljük el, amelyben fogaskerekek is vannak, akkor a gépezet működéséhez szükséges tápanyagokat egy láncként szemléltethetjük. Minden egyes láncszem egy szükséges összetevőt, létfontosságú anyagot jelképez. (Pl. víz, zsír, aminosav, egyszerű és összetett szénhidrát, rost, nyomelem, ásványi anyag, vitamin, enzim, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, cink, molibdén, stroncium, vas, réz, A-vitamin, B1-B17 vitamin, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, stb., nem is tudjuk pontosan, hogy a ’s a többi’ éppen mit takar.) Az életfunkciók ’fogaskerekeit’ a hiánytalan életlánc akadálytalanul hajtja, így az anyagcsere zavartalan. Ha mindegyik a helyén van, akkor egészségesek vagyunk.

Ha valamelyik létfontosságú anyag nem kerül be a szervezetbe, akkor ’elszakad’ a lánc, nincs hajtás; működési zavar lép fel (lásd a középső ábrát). A szervezet fantasztikus, valahogy átvészeli a hiányt, lehet, hogy évekig, sőt évtizedekig is, hosszú távon viszont a működési zavar egyre erősödő kellemetlen tünetekhez vezet. Azt vallják az orvosok, hogy a betegségek 70%-a, egyesek szerint pedig 90%-a összefüggésben van a táplálkozási hiányosságokkal.

Ha kiderül, hogy valamelyik természetes összetevőből hiányunk van, elkezdjük adagolni a szintetikus megfelelőjét (pl. szintetikus vitamin készítményt, vagy szervetlen formájú ásványianyag készítményt). Mi történik ekkor? A lánc kiegészül egy ’lakattal’ (lásd az alsó ábrát). A hajtás átmenetileg javulni fog, de előbb-utóbb letöredeznek a fogak, tönkremennek a ’fogaskerekek’, és csúszni fog rajtuk a lánc, azaz lassan, de biztosan hanyatlani fog az egészségünk. Ha a hajtás megszűnik, az egészséges anyagcserében akadályok lesznek. Ezért érdemes természetes ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat, enzimeket fogyasztanunk. A természetes anyagokat a tapasztalatok szerint a szervezetünk könnyen felismeri, könnyen beépíti, a megfelelő összetevő a megfelelő helyre kerül. A szintetikus anyagok nem feltétlenül a kívánt helyekre kerülnek, a funkcióikat nem tudják tökéletesen ellátni, és nem kívánt folyamatokat indítanak el a testünkben.”

 

 

VITAMINOK

 

Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség c. könyvéből:

 

„Az ásványi anyagok, nyomelemek – ugyanúgy, ahogy a vitaminok is – együttműködve, egymást segítve képesek beépülni a szervezetbe.”

 

„Rengeteg nehezen megválaszolható kérdés van. Túl sok. Miért hagyják figyelmen kívül Szent-Györgyi Albert felfedezéseit és ajánlásait? Miért nem használja az orvostudomány a briliáns tudós, Selye János felismeréseit, aki bebizonyította, hogy minden betegség közös tőről fakad? Miért nem gyártják még mindig a „vízüzemű” autót, ami készen áll a sorozatgyártásra, és nem szennyezné a környezetet?”

„Bármilyen betegség megelőzése vagy felszámolása jelentősen csökkenti, vagy akár teljes egészében meg is szünteti a gyógyszerek piacát. Ezért a gyógyszeripari vállalatok következetesen dolgoznak a betegségek megelőzése és felszámolása ellen.”

„Az ember sokkal rövidebb ideig él, mint lehetne. Az embernek élete végéig egészségesnek kellene maradnia, és természetes halállal kellene meghalnia. A betegségek egyáltalán nem természetesek, nem elfogadható, hogy vannak. Egy egészségi problémának vagy betegségnek kétféle oka lehet:

  1. a) valami okozza
  2. b) valaminek a hiánya okozza

Rengeteg tiltott – elfojtott hatékony alternatív gyógymód van, a legtöbbjük éppen a hiányok pótlásával éri el a sikereit.

A hiánybetegség-elv teljesen bizonyított. Több mint elegendő tudományos bizonyíték áll rendelkezésünkre. „

 

„Hát, hogy a betegség törvényszerűen bekövetkezik? Az egy tragikusan téves szemlélet. Ezért adtam azt a címet a könyvemnek, hogy cenzúrázott egészség. Tudományos bizonyítékok alapján az egészség megóvható, a betegségek megelőzhetőek. Lehet, hogy nem 100 %, de 98 % igen.”

 

További részlet Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség c. könyvéből:

„Üzletember vagyok. Tudom, hogy ha sok-sok pénzt szeretnék keresni, akkor lehetőleg olyan terméket kell találnom, amit

  1. hosszú évtizedeken át
  2. nap, mint nap
  3. szép haszonnal el lehetne adni
  4. elég sok embernek.

Rakjuk össze a képet. Mi felelhet meg mind a 4 szempontnak?

  1. Ahhoz, hogy évtizedeken át el lehessen adni, nem elég, ha valaki csak 50-60 évesen kezdi használni, fogyasztani. Már gyermekkorban fogyasztóvá kellene tenni a vevőt. Tehát olyan, már gyerekeknek is eladható áru kell, aminek a fogyasztása folytatódhat felnőttkorban is.
  2. Mi lehet az, amit minden nap fogyasztani kell? Tej, kenyér, vaj, ivóvíz, szappan. Hm. Mi még? Stresszes időket élünk, talán a nyugtatók is szóba jönnek, az is napi eledel, ha már rászoktattak valakit.
  3. Ez nem rossz gondolat, mivel ez megfelel a „szép haszonnal” elvárásnak is. A nyugtató különösen jó, mert ott még kevesebb az előállítási költség, nagyobb a haszon, mint más gyógyszereknél. Emlékezzen például a Xanaxra, vagy a Prozacra. Listavezetők. Már csak egy dolgot kell megoldani:
  4. Hogyan találjunk elég vevőt? Széles körű igényre vagy problémára van szükség. Ehhez olyan valamit kell találnunk, ami gyakran előfordul, eléggé elterjedt. Akár a szomjúság, az éhség. Hurrá! Megvan! A gyerekek izgágák. Mindig izegnek-mozognak, nem tudnak nyugodtan, szép csendben ülni a helyükön. Minden érdekli őket. Sokfelé figyelnek, egy dolog csak rövid időre köti le a figyelmüket. Tökéletes! Mondjuk azt, hogy ez egy betegség. Adjunk neki nevet. Hívjuk úgy, hogy hiperaktivitás, vagy figyelemhiányos zavar. Máris van egy kezelendő betegségünk. Éljen! Ez nagy biznisz. Adjunk a kölköknek Ritalint. A gyerek szép csendben fog ülni, mi meg kaszálunk. Már csak néhány türelmetlen, ideges pedagógus és hozzájuk passzoló szülő kell, akit idegesítenek a gyerekek, és egy iskolapszichológus program. Annyi vevőnk lesz, mint a nyű! Tarolni fogunk! A laikusok úgyis benyelik ezt a mesét.

Vérfagyasztó.”