Rólad_Lelki gyötrelem esetére

Kedves Olvasóm!

Bár valószínűleg nem ismerlek, és nem érezhetem azt, amit Te érzel, mégis küldök Neked egy együttérző gondolatcsomagot.

Bízom benne, hogy hasznát veszed az eszmefuttatásomnak.

Tudom, hogy nehéz életszakaszon mész keresztül. AZT IS TUDOM, HOGY A SORS AKKORA CSAPÁST MÉR RÁD, AMEKKORÁT ELBÍRSZ. Tudom, hogy ez most nyersen, érzéketlenül hangzik. Valójában ez azt jelenti, hogy az erőt megkaptad ahhoz, hogy boldogságba fordítsd mindazt, ami most történik Veled. Én biztos vagyok benne, hogy fel tudod használni az erődet. Tudom, hogy szenvedés átélni azt, amikor emberek vagy dolgok kilépnek az életedből, vagy úgy érzed, valamivel nem tudsz megbirkózni. Nem csak emberi döntésekre, hanem a sors csapásaira is gondolok. Akárhogy is, meggyőződésem, hogy hatalmas változáson mész majd keresztül. Én bizony nagyon pozitívnak értékelem a válságodat. Lehet, hogy most mélyen benne vagy érzelmileg, és emiatt megvetsz, de komolyan gondolom, hogy nagyon jó, hogy így történik. Hosszú idő óta nem változtattál, most a sors kényszerít téged a változtatásra. Az ilyen nagy fordulatokból temérdek dolgot lehet megtanulni. Mindannyiunknak a Földön ugyanaz a tanulás: hajlandónak lenni tudatosabbá válni, és megtanulni a szeretetet.

– Lehet, hogy ragaszkodsz ahhoz a nézethez, miszerint „a szeretet vagy ott van Benned, vagy nincs, azt nem lehet megtanulni”. – Lehet, hogy ragaszkodsz az, „Igen, de…” „Az nem úgy van…”, „Már megint…”, „Még mindig..”, „Muszáj…”, „Kell hogy…” vagy a hasonló kezdetű mondatokhoz és csodálkozol, hogy elfordulnak Tőled a szeretteid. Szeretném, ha ráébrednél, hogy legbelül Te ugyanolyan értékes, isteni, elfogadó teremtés vagy, mint mindenki, és emiatt képes vagy arra, hogy egyszerűen meghallgasd a szeretteidet vagy másokat anélkül, hogy rájuk erőltetnéd a saját álláspontodat. Tapasztalod majd, hogy Feléd fordulnak, lelkileg közelednek, érezni fogod a szeretetüket.

– A szeretet mindenkiben benne van. A terroristában is. Csak lett egy kis gubanc a bennünk lévő szeretettel. Hogy mi lett vele, hogyan és miért, erről sok történet van, nem tudom, hogy volt, de pillanatnyilag talán nem is lényeges, mert ez már a MÚLT.- A tapasztalatom az, hogy aki megtanul a benne lévő szeretettel élni, az boldog, aki nem, az nem. A legtöbben vágyálomként tekintjük a boldogságot, kevesen teremtjük meg. Törekedhetsz tudatosan az utóbbiak közé tartozni. Tudatosan megtanulhatod, hogyan lehetsz boldog életed minden területén, hogyan veheted kezedbe az életed irányítását, hogyan tudod függetleníteni az érzelmeidet a körülményektől, a kormánytól, az államtól, a munkáltatódtól, az üzleti partnereidtől, a pedagógusoktól, a papoktól, a szüleidtől, a társaidtól, a körülötted élő emberektől. Erre biztatlak Téged. Az érzelmeid Tőled függnek, tehát a boldogságod is kizárólag Tőled függ. A boldogság 100%-ban a Te kezedben van!

Választhatod tehát, hogy egyre tudatosabb vagy, megtanulod a szeretet törvényeit, az élet törvényeit, a gondolatok törvényeit, az érzelmek törvényeit, a párkapcsolat törvényeit, az emberi kapcsolatok törvényeit, az őszinteséget, önmagadat adni. Ha megtanulod, és figyelembe veszed, akkor boldogan élsz – nem a túlvilágon, hanem itt és most. Ha nem akarod megtanulni, akkor boldogtalanul élsz itt és most.

A „jó” és „rossz” fogalma fontos, akkor is, ha mindig relatív. Jó az, ami a célodhoz közelít. Kérdés, hogy van-e célod. Ha nincs célod, akkor semmi nem jó. Ha van célod, akkor tudatosan kiválaszthatod, hogy most mi közelít a célodhoz, hogy most számodra mi a jó, és ezzel a boldogságod felé lépsz.

Véleményem szerint sok dolog adhat Neked valami pluszt.

Ami eszembe jut:

  1. Menj emberek közé a kedved ellenére!
  2. Találj célt Magadnak! (Keith Ellis: Csodalámpa c. könyv)
  3. Filmek: Mi a csudát tudunk a világról, A titok, Baseball álmok, Holt költők társasága, Mennyei prófécia
  4. Könyvek: Thomas Gordon: Emberi kapcsolatok, Esther és Jerry Hicks: Kérd, és megadatik. Andrew Matthews: Hallgass a szívedre!, Maxwell Maltz: Pszichokibernetika (helyrerázza az önbecsülést), Ringer: Ne hagyd magad!, Alexander Oakwood: Mikor mondjunk nemet, és hogyan?

A filmekből és a könyvekből gyakorlati ötleteket kaphatsz. A sors mindig eléd tette eddig is a megoldást, most is eléd teszi.

Történet: Jön az árvíz, ellepi a falut, mindenki menekül, de a pap ragaszkodik a templomhoz. Hiába hívják őt háromszor is a csónakjukba az emberek, Isten házát nem hagyja el, bízik Isten védelmező erejében. Amikor megfullad, Szent Péter elé járul, és számonkéri: „Hogy-hogy nem segítettél, amikor bajban voltam?” Szent Péter vakarja a fejét…. „Nem értem… pedig háromszor is küldtem érted csónakot!”

Az ajánlott filmeket, a könyveket és a jótanácsokat tekintsd csónaknak!

Szeretettel: Markó Krisztina