Rólam_ki vagyok

KI VAGYOK? Ez egy filozófiai kérdés. 🙂 Nem tudom, ki vagyok. Az vagyok, aminek a révén testem, érzéseim, gondolataim, szavaim, szükségleteim, vágyaim, terveim, érzelmeim és emlékeim vannak.

HOGYAN ALAKULTAM MOSTANÁIG, MILYEN VAGYOK? Két elképzelésem van az életemről kisgyerekkorom óta: 1. BOLDOG LESZEK, BÁRMI TÖRTÉNJÉK, 2. 100 ÉVIG ÉLEK EGÉSZSÉGESEN

Középiskolai osztályfőnököm jellemzése rólam: „Nagy ígéret volt – és az is maradt.” Ez azt jelentette, hogy sokat vártak tőlem, de valahogy a négy év alatt nem bontakoztam ki. Egyik tehetségemet sem kezdtem célirányosan fejleszteni, nem voltak letisztult gondolataim, nem volt nyilvánosságra hozható véleményem, nem voltak határozott elképzeléseim, nem tudtam, hogy mire vagyok képes, nem vállaltam felelősséget magamért, csak sodródtam az árral.

Diplomám lett – a tanácstalanságom miatt, a természet iránti érdeklődésem miatt, a bennem lévő kisebbségi érzés és az önbizalomhiány csökkentése céljából, valamint amiatt a tény miatt, hogy a kémia fehér folt volt a fejemben, a BME Vegyészkar szerves és biológiai vegyipari szakára kerültem, ahol vegyészmérnöki diplomát szereztem. Ezzel ki is merült a kémia iránti érdeklődésem, de pár évig a szakmámban dolgoztam. Kiderült, hogy nem ez az a terület, ahol otthon érzem magam.

Családom lett – a figyelmem maximálisan a családalapításra terelődött. A gyerekgondozásról, a gyereknevelésről, és az egészségről kezdtem olvasni. Egészséges fizikumú és lelkületű gyerekeket akartam nevelni. El akartam kerülni a kamaszkori súrlódásokat. Ennek érdekében hajlandó voltam tájékozódni, tanulni, és az ismereteket a gyakorlatba átültetni. (Pl. Thomas Gordon, P.E.T.) Kézenfekvő gondolat volt, hogy mindaz, ami beválik a szülő-gyerek kapcsolatban, beválhat az egyéb kapcsolataimban is. Az eredmény a legnagyobb megelégedésemre szolgált, mert a nem tudatos hajtóerőm az volt, hogy „engem mindenki szeressen”.

Mikor a gyerekeim nagyobbacskák lettek, elkezdtem – a család nem túl nagy örömére – magammal foglalkozni. Sportoltam, számítógépes ismeretet tanultam, nyelvet tanultam, megismerkedtem az agykontrollal, jógakonyhát tanultam, jógaoktató lettem. Mindezek ellenére 36 éves koromban még mindig nem tudtam, hogy „Mi leszek, ha nagy leszek?”. Egy kedves ismerősöm azt mondta, hogy bármit elérhetek, amit csak szeretnék, és nálam hagyott egy névtelen, másolt kazettát (Brian Tracy, Főnix szeminárium). Ennek hatására életemben először leírtam egy konkrét célt: „egy éven belül megtalálom azt a munkát, amit szívvel-lélekkel tudok csinálni”. Szórakozásból őszintén leírtam azt is, hogy mi mindent szeretek csinálni. „Szeretek embereket vidítani, jó sokat telefonálni. Szeretek jönni-menni, világot látni, szeretem a változatosságot. Szeretem a szabadságot, a férjemnek hála, amiért hozzászoktam, hogy nincsenek határidők, hogy tőlem függ, mikor kelek, mi mindent csinálok egész nap. Szeretem a társaságot, szeretek szervezni, jót tenni másokkal. Szeretek alkotni, tanulni, fejlődni, szeretem a mozgást, a finom, egészséges ételeket.” 🙂

37 éves koromban elkezdtem egy egészséggel és az emberek kibontakoztatásával foglalkozó világcég partnereként dolgozni, és egy idő múlva rádöbbentem: mindaz, amit annak idején szórakozásból leírtam, a munkámban szó szerint megvalósulhat… aztán egy újabb idő múlva rádöbbentem: nem valósult meg… Nekiláttam tudatosabbá válni, megismerni önmagamat, fejleszteni a személyiségemet, fejleszteni a tehetségemet, és felfedezni, hogy mi volt az, ami akadályozott engem abban, hogy nagyobb üzleti sikereket érjek el. Kerestem és találtam olyan technikákat, amelyek a „tudatalatti programokat”, vagy „az elme mintáit” képesek megváltoztatni, a személyiség hiányosságait, a rossz szokásokat, a lelki görcsöket megszüntetni. Ami igazán felvillanyozott 2010-ben, és azóta is a bűvöletében tart, az az Érzelmi Felszabadítás Technikája. Elmélyedtem benne, 2013-ban EFT mesterré és trénerré váltam, és azóta is folyamatosan alkalmazom. Gary Craig, Sylvia Hartmann és Robert Smith tanait használom 90%-os sikerrel. Hála és köszönet ezért barátnőmnek, Forrai Ágnesnek, aki az Érzelmi Felszabadítás technikája felé irányított, Dóka Melindának, aki óriási lelkesedéssel átadta a kezdeti lépéseket, és Sághy Andrásnak, aki megalapította Magyarországon az EFT Akadémiát, és lehetővé tette, hogy magyar nyelven is hozzáférhetők legyenek a legjobb pszicho-energetikai módszerek.

Markó Krisztina /2017.05.20./