Kipróbáltam a Faster EFT-t

…személyesen Robert Smith-nél, aki ezt a technikát kitalálta.

A módszer kiindulópontja az, hogy az ember nem működik hibásan, nem akadt el az energiája, nincsen vele semmi baj.  Tökéletesen működünk, az ego, a visszahúzódás, az idétlen vagy ésszerűtlen reakcióink mind-mind védekező mechanizmusok, amik teljesen rendben vannak.

A problémáink abból adódnak, hogy a múltunkban összegyűltek az emlékeink a hozzákapcsolt érzelmekkel, stresszel, viselkedéssel, és ezeket tudatosan vagy tudat alatt újra és újra előhívjuk. Az emlékek már nem létező dolgok, hanem illúziók, az elménk csodálatos módon akárhányszor újrateremti őket,  és az ember fantasztikus képessége, hogy az illúziók hatására előteremti az érzelmet és a testi reakciókat is. Megfelelő sűrűséggel vagy intenzitással  ismételve végül létrehozza a depressziót, a betegségeket, a túlsúlyt, stb. Így tehát sikerként könyvelhetjük el a problémánkat, mi magunk hoztuk őket létre – nyilván nem szándékosan. A túlsúly, a betegség, a lelki probléma megteremtése egy képesség!

Mondhatom, elég meghatározó élmény volt Robert Smith székében ülni.  Azonnal kiderült, hogy mi a fő félelmem. Döbbenet, hogy hiába tudom a logikámmal, hogy mi a helyzet, attól még a bevésődött emlékeim erősebben hatnak a viselkedésemre, vagyis az akaraterőm vagy a józan eszem csődöt mond. Az emlékeim bevésődése egyfajta hipnotikus állapotomban történt…

Azt hiszed, hogy Téged sosem hipnotizáltak? 6 éves korig folyamatosan azok az agyhullámok dominálnak minden gyermeknél, amelyek a hipnózisban is. Mindannyian olyan indíttatást kaptunk, ami mélységesen befolyásolja a viselkedésünket, és ezzel a kapcsolatainkat, a munkánkat, az életmódunkat, a sikerességünket. Tehát a tudatalatti programjaink irányítanak bennünket, ha tetszik, ha nem. Legrosszabb esetben teljesen átengedjük magunkat a tudatalatti programjainknak, és „átalusszuk” az életünket. 🙁

A Faster EFT és az egyéb pszicho-energetikai módszerek alkalmasak a mélytudati programhalmaz, a „merevlemez” átírására! Lehetőség van a problémateremtő képességünket boldogságteremtő képességgé alakítani, mégpedig az emlékek „újraírásával”. Valójában az emlékeink természetesen megmaradnak, viszont a negatív érzelmi töltéstől megszabadíthatjuk őket, és ezzel rövid úton megszabadulhatunk évtizedes problémáinktól is. Ennek igen hatékony, gyors módszere a Faster EFT.

Az EFT működését (valamint a szándék, a hit , a meditáció  hatásosságát) tudományos eredmények sokaságával alátámasztó remek ismeretterjesztő könyv: Dawson Church PhD: Génjeink csodája (megrendelhető itt: www.humanharmony.hu)

/2011. 05. 26. /

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.