Szkeptikusok az EFT-ről

Szkeptikus vélemények az Érzelmi Felszabadítás Technikájáról:

  • „Attól hogy kezelgetnek engem valami hókusz-pókusszal, még nem fog megoldódni a baj, mert nincs ráhatásom.”
  • „Csak nem gondolod, hogy egy ilyen súlyos probléma ettől a vacak Érzelmi Felszabadítás Technikától majd megoldódik?”

Igaz, valóban nem egy konkrét technikától fog megoldódni a probléma. A probléma kizárólag TŐLED fog megoldódni. Tudom, hogy elég nehéz elképzelni, de amikor Benned kialakul a lelki béke (érzelmi megnyugvás) egy problémával kapcsolatban, akkor valami misztikus ok folytán – látszólag Tőled függetlenül – megoldódik a probléma. Nem véletlenül emlegetik egyre többen, hogy a környezetünk mutatja („tükrözi”), hogy milyen uralkodó gondolatok vannak a fejünkben.

A probléma ugyanis egyetlen helyen létezik: BENNÜNK

„A probléma nem oldható meg azzal a gondolkodásmóddal, ami a problémát létrehozta.” A problémákat mi hozzuk létre a fejünkben, és a megoldás kulcsa ugyanezen a helyen keresendő, tehát a gondolkodásunkban. Mivel azonban  foggal-körömmel ragaszkodunk azokhoz a gondolatainkhoz, amelyek a problémát okozzák, sokszor megoldhatatlannak gondoljuk a problémáinkat. A negatív érzéseket keltő gondolatok huzamosan fennálló problémává, majd betegséggé dagadnak.

Ha bölcsek lennénk, érzelmileg függetlenül tekintenénk a dolgokra, akkor azonnal rálátnánk a problémánkra, és könnyedén megoldódna minden. Az EFT egy olyan technika, ahol a negatív érzelmeket lekapcsoljuk a problémás gondolatokról, ezáltal kicsit bölcsebb szemszögből látjuk ugyanazt a dolgot, és könnyedén meg is oldjuk.

A körülményeink híven tükrözik gondolataink milyenségét, így a megváltozott gondolat a körülményeink változásában nyilvánul majd meg. Ez nem racionális hozzáállás, hanem univerzális törvény. A különböző életminőségű emberek gondolkodásmódja teljesen különböző. Érdemes felfedezni az összefüggéseket, az egészségünk, a boldogságunk, a gazdagságunk múlik ezen. (Kitűnő példa a különböző gondolkodásmódokra Robert Kiyosaki Gazdag papa, szegény papa c. könyve.)

Példák a megoldható problémákra:

  • „Külső okok” miatt nem érezzük túl jól magunkat, és megvan a véleményünk a dolgokról. pl. „szerintem elanyagiasodott a világ”, „ha valaki bunkó, az bunkó is marad”, „csak úgy spontán nem fog lecsökkenni a rossz hírek száma”, „x családtagom nem törődik azzal, amivel kellene neki”
  • Betegségünk, fizikai fájdalmunk, gyulladásunk van, amitől szeretnénk szabadulni.
  • Lelki dolog munkál bennünk, amire ha rágondolunk, sírhatnékunk, szívdobogásunk  van, vagy ökölbe szorul a kezünk. /A kísérő érzelem félelem, bűntudat, düh, szégyen, tehetetlenség, fájdalom, bánat, elkeseredettség, kiábrándultság, önsajnálat, stb./

Persze, hogy most úgy véled, nem fog megoldódni a probléma. Rajtad kívülálló dolognak tulajdonítod a problémát, és azt gondolod, hogy a génjeidnek, más embereknek, vagy a körülményeknek kellene megváltozniuk ahhoz, hogy a probléma megoldódjon, és Te ezt nem tudod befolyásolni.  Most, a mostani tudatállapotodban természetes, hogy nem tudod elképzelni, hogyan oldódhat meg a problémád, de legyél nyitott. A nézőpontod változtatásával, a belső forrásod /felsőbb intelligenciád, bölcs éned/ elérésével másképp látod majd a problémát.  Visszatekintve  csodálkozni fogsz, hogy egyáltalán miért volt ez probléma Számodra. Valódi tudatosodás következik be, fölülről belelátsz majd elméd  – most még talán kaotikusnak tűnő – kondérjába, és tiszta lesz a kép.

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.