Feltétel nélküli szeretet

„Értem én a filozófiádat, de nem elég nekem változni, másoknak is változniuk kellene ahhoz, hogy a dolgok jobban menjenek.” – nyilatkozta a minap egy kedves rokonom.Nem egyszerű dolog a feltétel nélküli  szeretet témát fejtegetni, mert nem nagyon értjük, hogy miről van szó.  A szeretetünket mindannyiszor feltételekhez kötjük (szeretem, ha előbb ő szeret; változom, ha előbb ő változik; kedves vagyok, ha előbb ő kedves; tisztességes vagyok vele, ha előbb ő tisztességes; bizalmat adok neki, ha már bizonyított). Félünk szeretetet adni, mert az rosszul is elsülhet, pl. kiderül, hogy nem kellett volna bízni a másik emberben. Pedig a feltétel nélküli szeretet azt jelenti, hogy előbb szeretem, előbb bízom benne, még mielőtt kiderülne, hogy kiérdemli-e a jóindulatomat. Ehhez előre el kellene higgyem, hogy igaz az állítás: „a feltétel nélküli szeretetem nekem boldogságot hoz”. Általában viszont ezt nem hisszük, ezért nem is tapasztaljuk meg. Ördögi kör. Ha feltétel nélkül szeretnénk, akkor pl. bíznánk az idegenekben.

Képzeld el egy embertársadat, akivel problémád van. Talán ki nem állhat téged; kritizál, pikkel rád, akadályoz a dolgodban, vagy a hallgatásával szívja az energiádat. Mindegy, hogy hogyan, de kellemetlenül érzed magad tőle. Észrevetted, hogy csak veled negatív? Amikor ugyanez az ismerősöd másokkal beszél, akkor lehet, hogy negédes, kedves, és normális. Rád is igaz lehet, hogy a legtöbb emberrel teljesen jól kijössz, de bizonyos embereket ki nem állhatsz, és ezt akarva-akaratlanul érezteted is velük. Hogy lehet ez? Azt tanultam a Génjeink csodája c. könyvből (www.humanharmony.hu), hogy a viselkedésünk nem csak a génjeinktől, hanem a környezetünktől is függ. A tudósok szerint egy csodálatos energiaáramban, egy energia-szövevényben vagyunk, ahol mindenki mindenkivel láthatatlan összeköttetésben van, mindenki mindenkire hat valamilyen módon, és mindenki mindenkit befolyásol. Méghozzá a gondolatainkkal, az érzelmeinkkel befolyásoljuk egymást. Ha tehát valakivel bármi  miatt kellemetlen érzésem van,  az illető ezt bizony érzékeli akkor is, ha nem gondolatolvasó. Érzékeli, és kellemetlenkedéssel reagál. Ösztönösen! Semmi tudatosság nincs ebben.

Bizonyára van, aki képes arra, hogy új lappal indítsa minden egyes napját. Nem foglalkozik azzal, ami tegnap volt, csak a mai napra figyel, és mindenkinek tiszta lapot ad! Csodálatos képesség… irigylem érte. Mi lenne, ha kipróbálnánk? Tiszta lapot osztunk mindazoknak, akikkel ma találkozunk.  Feltételezzük, hogy ma jó passzban lesznek, és szeretni fognak mindenkit, talán még bennünket is. Ha sikerül – juhéj! A feltétel nélküli szeretet törvényét alkalmaztuk – és lássunk csodát; előbb-utóbb működni fog. Eltökéltnek és kitartónak kell lennünk, mert ez egy új szokás, aminek a kialakítása 3 hetet-3 hónapot vesz igénybe. Ha sehogyan sem sikerül; ha nem tudod elfogadni a másik embert a hülyeségével együtt, ne keseredj el! Valószínűleg egy egyszerű negatív program fut benned automatikusan, amit régebben önvédelemből rögzítettél, és amitől megszabadulhatsz (pl. EFT-vel). Ha megszabadulunk egy automatizmustól, az változást jelent. Ha Te magad változol, akkor a környezeted egy megváltozott, más érzésű önmagadra reagál – másképpen, mint eddig!

Lehet, hogy elegendő csak nekem változnom ahhoz, hogy a dolgok jobban menjenek, esetleg mások is változzanak körülöttem? Igen!

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.